Lees hier de laatste blog van Muris Advocatuur uit Venlo

 • Scheiden met behulp van een scheidingsmediator
  17/12/2019
  Scheiden met behulp van een scheidingsmediator

  Scheiden is nooit makkelijk. Niet alleen is het een erg emotioneel proces, maar er zijn ook zeer veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Door een scheidingsmediator kunt u voorkomen dat er hierbij conflicten ontstaan. Zo is de kans groter dat u op een vriendschappelijke manier uit elkaar gaat. Wij leggen u graag uit wat een mediator precies doet en waar u op moet letten als u een mediator zoekt om u te helpen bij uw (echt)scheiding.

  Lees meer
 • Hoe bereidt u zich voor op een scheiding?
  13/12/2019
  Hoe bereidt u zich voor op een scheiding?

  U staat er misschien niet bij stil, maar bij scheiden komt veel voorbereiding kijken. Wie blijft in uw gezamenlijke woning wonen? Waar blijven de kinderen? Wie krijgt de hond? Wie moet wat betalen? Ook als u op een vriendschappelijke manier uit elkaar gaat, lukt het niet altijd om hier zelf uit te komen. Een mediator kan hierbij helpen door informatie aan te reiken en met zowel u als uw (ex-)partner in overleg te gaan. Lees verder om erachter te komen hoe u zich kunt voorbereiden op een scheiding om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen en hoe een mediator dit proces kan begeleiden.

  Lees meer
 • Hoe werken de huwelijkse voorwaaren?
  13/12/2019
  Hoe werken de huwelijkse voorwaaren?

  Gaat u scheiden? Dan is het ontzettend belangrijk dat u goede afspraken maakt over de verdeling van uw vermogen. Wat hierbij uw rechten zijn hangt af van uw eventuele huwelijkse voorwaarden. Huwelijkse voorwaarden zijn alleen geldig als u deze heeft laten opmaken door een notaris en bepalen welk deel van uw vermogen gemeenschappelijk is. Hier leest u meer over wat huwelijkse voorwaarden zijn, welke soorten er zijn en wat het verschil met gemeenschap van goederen is.

  Lees meer