Lees hier de laatste blog van Muris Advocatuur uit Venlo

 • Boedelscheiding Hoe werkt de verdeling van goederen bij een boedelscheiding?
  07/12/2021
  Hoe werkt de verdeling van goederen bij een boedelscheiding?

  Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd en gaat scheiden, zult u de hele boedel eerlijk moeten verdelen. Dit is nooit makkelijk: uw spullen hebben natuurlijk niet alleen een financiële waarde, maar ook een emotionele waarde. En wat valt er nou eigenlijk precies onder de inboedel? Het is dan ook geen wonder dat de inboedel vaak onbedoeld verkeerd verdeelt wordt. In deze blog legt advocatenkantoor Muris Advocatuur uit Venlo en Roermond meer uit over waar u allemaal rekening mee moet houden bij een boedelscheiding en hoe een advocaat u bij uw unieke situatie van dienst kan zijn.

  Lees meer
 • Adoptie Adoptie: waar moet u rekening mee houden?
  03/08/2021
  Adoptie: waar moet u rekening mee houden?

  Als u graag een kindje wil adopteren, staat u een ingewikkelde en emotionele procedure voor de boeg. Hoe graag u ook een kind wil – de adoptie is altijd voor het kind. Het is natuurlijk van essentieel belang voor het kind dat wordt bepaald of u geschikt bent als adoptieouder(s). De regelgeving voor adoptie in Nederland is erg streng. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle voorwaarden en het verloop van de adoptieprocedure. Hier leest u meer over de eerste stappen die u moet zetten op weg naar een adoptie en hoe een advocaat van Muris Advocatuur uit Venlo u hierbij van dienst kan zijn.

  Lees meer
 • Scheiden Scheiden met een scheidingsadvocaat
  06/05/2021
  Scheiden met een scheidingsadvocaat

  De beslissing maken om te scheiden is nooit makkelijk en het is nog moeilijker om uw partner te vertellen dat u wilt scheiden. In het beste geval kunt u samen in goed overleg met de hulp van een mediator uit elkaar gaan, maar in sommige gevallen lukt dit niet. Als u het samen niet eens kunt worden of u helemaal niet meer met elkaar wilt of kunt communiceren, zult u allebei een eigen scheidingsadvocaat moeten inschakelen. Muris Advocatuur uit Venlo kan u meer vertellen over de eerste stappen die u moet zetten als u gaat scheiden en wat een advocaat-mediator tijdens het gehele proces voor u kan betekenen.

  Lees meer
 • Boeken Partneralimentatie in 2021
  16/03/2021
  Partneralimentatie in 2021

  De nieuwe wet Partneralimentatie is op 1 januari 2020 ingegaan. Dit houdt onder andere in dat de partneralimentatie in de meeste gevallen een stuk minder lang duurt dan voorheen, en dat de maximale aftrek voor partneralimentatie tot en met 2023 in stappen omlaag gaat. Daarnaast gaat de alimentatie elk jaar met een bepaald percentage omhoog. Wat zijn de veranderingen precies en wat betekent dit voor de hoogte van het bedrag dat u maandelijks ontvangt of moet betalen? Muris Advocatuur uit Venlo legt het u hier graag uit.

  Lees meer
 • Mediation Wat is het verschil tussen een mediator en een scheidingsadvocaat?
  16/02/2021
  Wat is het verschil tussen een mediator en een scheidingsadvocaat?

  Als u gaat scheiden moeten er afspraken worden gemaakt, en dan is nooit gemakkelijk. Om u hierbij te helpen kunt u een mediator of een scheidingsadvocaat inschakelen, maar wat is precies het verschil en wat is de beste keuze voor uw situatie? Muris Advocatuur uit Venlo vertelt u graag wanneer u het beste kunt kiezen voor mediation en wanneer u beter een scheidingsadvocaat kunt inschakelen.

  Lees meer
 • Scheiden met behulp van een scheidingsmediator
  17/12/2019
  Scheiden met behulp van een scheidingsmediator

  Scheiden is nooit makkelijk. Niet alleen is het een erg emotioneel proces, maar er zijn ook zeer veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Door een scheidingsmediator kunt u voorkomen dat er hierbij conflicten ontstaan. Zo is de kans groter dat u op een vriendschappelijke manier uit elkaar gaat. Wij leggen u graag uit wat een mediator precies doet en waar u op moet letten als u een mediator zoekt om u te helpen bij uw (echt)scheiding.

  Lees meer
 • Hoe bereidt u zich voor op een scheiding?
  13/12/2019
  Hoe bereidt u zich voor op een scheiding?

  U staat er misschien niet bij stil, maar bij scheiden komt veel voorbereiding kijken. Wie blijft in uw gezamenlijke woning wonen? Waar blijven de kinderen? Wie krijgt de hond? Wie moet wat betalen? Ook als u op een vriendschappelijke manier uit elkaar gaat, lukt het niet altijd om hier zelf uit te komen. Een mediator kan hierbij helpen door informatie aan te reiken en met zowel u als uw (ex-)partner in overleg te gaan. Lees verder om erachter te komen hoe u zich kunt voorbereiden op een scheiding om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen en hoe een mediator dit proces kan begeleiden.

  Lees meer
 • Hoe werken de huwelijkse voorwaaren?
  13/12/2019
  Hoe werken de huwelijkse voorwaaren?

  Gaat u scheiden? Dan is het ontzettend belangrijk dat u goede afspraken maakt over de verdeling van uw vermogen. Wat hierbij uw rechten zijn hangt af van uw eventuele huwelijkse voorwaarden. Huwelijkse voorwaarden zijn alleen geldig als u deze heeft laten opmaken door een notaris en bepalen welk deel van uw vermogen gemeenschappelijk is. Hier leest u meer over wat huwelijkse voorwaarden zijn, welke soorten er zijn en wat het verschil met gemeenschap van goederen is.

  Lees meer